Вибори на Донеччині: кількість кримінальних проваджень збільшується

19 з них зареєстровано 21 липня, в день голосування

У Донецькій області відкрито 52 кримінальних виробництва, пов'язаних з позачерговими парламентськими виборами. Про це повідомляє прес-служба поліції у Донецькій області.

"За добу поліцейські відреагували на 288 повідомлень про порушення, пов'язані з виборчим процесом. Відкрито 19 кримінальних проваджень, складено два адміністративних протоколи. Інші події отримає правову кваліфікацію після перевірки", - йдеться в повідомленні.

Так, правоохоронці викрили двох осіб, причетних до вкидання пачки бюлетенів в Мирнограді. Також поліцейські запобігли спробі в'їзду в область автобусів з 600 особами, які не могли пояснити мету свого перебування.

З початку виборчої кампанії зареєстровані 866 подій, пов'язаних з порушенням виборчого законодавства. По 52 кримінальним провадженням розпочато досудові розслідування.

"Серед них 9 – перешкоджання здійсненню виборчого права, 15 – фальсифікація виборчих документів, 9 – підкуп виборців", – зазначили в прес-службі.

Складено 38 адміністративних протоколів. Судом розглянуто 3 протоколи, на порушників накладено штрафи.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляли про те, що в Бахмутському районі Донецької області правоохоронці перевіряють повідомлення про масовий підкуп виборців.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.