Кабмін змінив порядок перетину лінії розмежування

Нововведення дозволять задовольнити необхідні потреби

Найближчим часом для жителів тимчасово окупованих територій, та для осіб, які планують перетнути лінію розмежування будуть діяти нові правила. Про це повідомляє прес-служба Міністерства з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб

Зокрема, порядком визначено процедури пропуску осіб і транспортних засобів з / на тимчасово окупованих територіях, видачі дозволів на перетин лінії розмежування, особливостей контролю за в'їздом-виїздом з КПВВ, переміщення гуманітарних вантажів на тимчасово окуповану частину Донбасу.

Крім цього, порядком вводяться нові підходи до процедури переміщення осіб і товарів з / на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях.

Головною відмінністю нового порядку, який вплине на цивільне населення, буде зміна принципу визначення переліку товарів, які можуть перевозитися з / на тимчасово окуповану територію.

За ініціативою МТОТ, в порядок включена норма, яка передбачає визначення переліку заборонених або обмежених для переміщення товарів. Це означає, що згідно з прийнятим порядком, особи, що перетинають лінію розмежування, незабаром зможуть перевозити будь-які товари з / на тимчасово окуповану частину Донбасу, за винятком обмежених або заборонених до переміщення.

Таке нововведення дозволить забезпечити права цивільних осіб і задовольнить необхідні потреби. Це в свою чергу, залишається одним з ключових принципів підтримання зв'язків з громадянами на тимчасово окупованих територіях.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляли про те, що на трьох ділянках лінії зіткнення на Сході країни будуть йти роботи з відведення і розведення сил.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.