Бойовики змушують особовий склад оформляти російські паспорти, – розвідка

Частина військовослужбовців ухиляються від отримання громадянства РФ

Російське окупаційне командування активізувало заходи з примусу до оформлення російських паспортів на тимчасово окупованих територіях в Донецькій і Луганській областях. Про це повідомляє прес-служба Міноборони.

За повідомленням Головного управління розвідки Міністерства оборони України, російське окупаційне командування активізувало заходи з примусу особового складу з'єднань та частин 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) АК ЗС РФ подавати документи на оформлення російських паспортів.

"Частина військовослужбовців, призваних з числа місцевих жителів, продовжує ухилятися від отримання громадянства РФ, внаслідок розчарування в перспективах так званого "русского мира" та враховуючи посилення проукраїнських настроїв у суспільстві і зростання надій громадськості на позитивне рішення керівництвом України проблем тимчасово окупованої території у Донецькій і Луганській областях", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на зниження рівня зацікавленості в оформленні російського громадянства вплинуло розпорядження командування російських окупаційних військ про порядок зберігання паспортів військовослужбовців в штабах частин до їх звільнення з військової служби після закінчення контрактів.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляли про те, що МЗС України рішуче засуджує нову спробу російської влади поширити спрощений порядок прийняття до громадянства РФ на українських громадян - жителів Донецької і Луганської областей.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.