СБУ звинуватила компанію «Мотор Січ» у фінансуванні «ДНР»

За 2015 рік до бюджету окупантів надійшло понад 32 млн рублів

Співробітники Служби безпеки України припинили протиправну діяльність групи компаній "Мотор Січ", яка протягом двох років фінансувала діяльність терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Оперативники спецслужби в межах досудового розслідування встановили, що посадові особи відокремленого підрозділу групи – "Сніжнянський машинобудівний завод", який розташований на тимчасово окупованій території Донецької області, розробили та реалізували механізм проведення безтоварних операцій з суб'єктами підприємницької діяльності, розташованими на території України, РФ і так званої "Донецької народної республіки".

Як повідомляється, в результаті операції до "Центрального Республіканського банку ДНР" надходили платежі "Сніжнянського машинобудівного заводу" у вигляді сплати непередбачених чинним українським законодавством, так званих "податків та інших обов'язкових платежів".

Відзначається, що зокрема за 2015 рік "Снежнянским машинобудівним заводом" до бюджету "ДНР" виплачено понад 32 мільйонів російських рублів. Заводом також здійснювалася передача на безоплатній основі товарно-матеріальних цінностей для потреб так званого "Міністерства доходів і зборів Донецької народної республіки", через який безпосередньо фінансувалися незаконні збройні формування бойовиків.

Відкрито кримінальну ч. 2 ст. 258-5 Кримінального кодексу України (фінансування тероризму). Триває досудове слідство.

Відомо, що "Мотор Січ" – підприємство у Запоріжжі, яке розробляє, виготовляє, ремонтує та обслуговує авіаційні газотурбінні двигуни для літаків і вертольотів, а також промислові газотурбінні установки.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляли про те, що СБУ розкрила схему фінансування бойовиків.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.