У Генштабі розповіли, як відбувалося визволення Сєвєродонецька та Попасної

Сили АТО здійснили три штурми міста, і лише третій — виявився вдалим

П'ять років тому українська армія звільнила від російських терористів і бойовиків Сєвєродонецьк та Попасну в Луганській області. Про це повідомляє на своїй сторінці у фейсбук Генштаб ЗСУ.

"Двадцяті числа липня 2014 року назавжди запам'ятаються жителям Луганської області. Саме тоді підрозділи сектора "А" почали операцію по звільненню Лисичансько-Сєверодонецької агломерації", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що після звільнення Рубіжного настала черга Сєвєродонецька. 22 липня підрозділи Національної гвардії, ВСУ і добровольчих батальйонів атакували загони бандформувань з двох сторін. У другій половині дня дві колони сил АТО - одна зі сторони Старої Красниці, а друга - Варварівки, увійшли в Сєвєродонецьк.

"Під час короткого запеклого бою із застосуванням стрілецької зброї, гранатометів і важкої бронетехніки українські війська звільнили місто. Місцеві жителі зустрічали наших армійців з національною символікою і гаслами "Спасибі!" - розповіли в Генштабі.

В даний час в Сєвєродонецьку розміщена Луганська обласна військово-цивільна адміністрація та інші установи. У той же день 2014 року від проросійського ярма було звільнено промислове містечко Попасна Луганської області.

"Сили АТО здійснили три штурми міста і лише третій виявився вдалим. Тоді українська артилерія завдала потужного удару по укріпленням і лігвах ворога, крім вогневих точок у житлових будинках. Українські підрозділи зайшли в Попасну без бою. Над адміністративними будівлями стали розвиватися українські прапори", - додали в штабі.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляли про те, що ОБСЄ виявила чергові порушення збройними формуваннями РФ і їх найманцями Мінських домовленостей.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.