Глава комісії псевдореферендуму в Луганській області постане перед судом

Йому інкримінують 110 статтю КК - участь в сепаратизмі

Так званий голова виборчої комісії постане перед судом за організацію і участь в проведенні псевдореферендуму 2014 року. Про це повідомляє видання "УНН", посилаючись на прес-службу прокуратури Луганської області.

"Прокуратурою Луганської області до суду направлено обвинувальний висновок у відношенні жителя Попасної Луганської області за фактом участі в проведенні так званого" референдуму "щодо підтримки" Акта про державну самостійність "ЛНР", тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.2 ст.110 КК Україна (умисні дії, вчинені за попередньою змовою групою осіб, спрямовані на зміну меж території і державного кордону України на порушення порядку, встановленого Конституцією України) ", - го орітся в повідомленні.

Так, в день проведення псевдореферендуму, 11 травня 2014 року, чоловік прибув в "виборчу дільницю", облаштований у приміщенні Локомотивного депо в місті Попасна для координації роботи інших "членів комісії", надаючи їм поради та вказівки щодо процесу голосування. Крім того, підозрюваний інформував так звану районну виборчу комісію про хід голосування та кількості виборців, а також взяв участь у підрахунку бюлетенів і склав протокол за результатами проведення "референдуму" на вказаній ділянці.

Після завершення виборчого процесу людина особисто передала  бюлетені і протокол представникам так званої Луганській народної республіки для подальшого підрахунку і оголошення результатів "референдуму" з метою відокремлення частини території України.

Оскільки під час досудового розслідування чоловік повністю визнав свою провину в скоєнні вказаного кримінального злочину щиро розкаявся, активно сприяв розкриттю злочину і викриттю інших співучасників, між ним і прокурором укладено угоду про визнання винуватості.

Зараз обвинувальний акт у вказаному кримінальному провадженні договору про визнання винуватості направлено до суду.

Нагадаємо, видання "Донбас. Коментарі" повідомляло про урочисту церемонію відкриття бюста загиблого під час вибуху глави "ДНР" Олександра Захарченко.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.