Бранця "ДНР" журналіста Асєєва "засудили" до 15 років в'язниці

"Народний суд ДНР" озвучив "вирок" за шпигунство

Захоплений в 2017 році терористичними угрупованнями т. н. "ДНР" український журналіст Станіслав Асєєв отримав "вирок" від "народного суду", згідно якого його позбавлять волі на 15 років. Про це повідомляє видання Depo. Донбас.

"У серпні вироком Апеляційної палати Верховного суду ДНР Асєєв Станіслав Володимирович визнаний винним у скоєнні низки злочинів, передбачених частиною 3 статті 329 (організація екстремістського співтовариства), статтею 321 (шпигунство), частиною 4 статті 32, статтею 321 (підбурювання до шпигунства), частиною 1 статті 325 (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності), частиною 2 статті 326 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності)", - йдеться в повідомленні відомства "ДНР", виконуючого функції прокуратури.

Повідомляється, що підсудному призначено покарання у вигляді позбавлення волі строком на 15 років з позбавленням права займатися діяльністю строком на два роки і шість місяців, з обмеженням свободи терміном на один рік, з відбуванням покарання в колонії суворого режиму". Цей вирок вже набув чинності.

Терористи заявили, що з березня по травень 2015 2017 Асєєв вів візуальну розвідку місць дислокації підрозділів "Народної міліції" ДНР "і передавав отримані відомості з допомогою інтернету представникам СБУ," усвідомлюючи, що зібрані ним дані будуть використані проти безпеки Республіки ".

"Крім того, під виглядом здійснення журналістської діяльності він вербував у соціальних мережах проукраїнські налаштованих користувачів для збору і передачі відомостей військового та іншого характеру, які також могли бути використані проти безпеки ДНР", - зазначено в "вироку".

Нагадаємо, портал "Коментарі" повідомляв, що український президент Володимир Зеленський визначив пріоритетність завдання у звільненні Асєєва.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.