Рубіжанський активісти назвали екс-мера Хортіва небезпечним для городян

За останні роки екс-мер Рубіжного Сергій Хортів поміняв кілька політичних сил

Колишнього мера Рубіжного Сергія Хортіва активісти вважають небезпечним для городян. Про це заявили члени місцевого громадської ради по боротьбі з корупцією (РГРБК).

Активісти акцентували увагу на тому, як часто Хортів міняв свої політичні уподобання. Спочатку він підтримував "Блок Юлії Тимошенко", потім - "Партію Регіонів".   Мером Рубіжного Хортів став від "Опозиційного блоку". Але як тільки рейтинг "Батьківщини" в місті зріс, він знову приєднався до колишніх соратників. Пізніше Хортів демонстрував симпатії до Петра Порошенка, кажуть в РГРБК. А останнім часом заявляв про підтримку Володимира Зеленського.

Зараз Хортів йде в мери Рубіжного від партії "Наш Край". Його самого і його команду, в РГРБК вважають причетними до махінацій навколо місцевого "теплокомуненерго", через які місцевий бюджет недоотримав гроші в 2016-2019 роках.

Так, в грудні 2017 року Рубіжному була прийнята програма по децентралізації опалення. Але вона не була повністю реалізована командою Хортіва. Більш того, зазначають активісти, під час його правління з рахунку "Рубіжнетеплокомуненерго" зникли 625 тисяч гривень, за що директор підприємства Симоненко був знятий з посади. А колишній керівник "Муніципального сервісу" Подхватилін до початку зими 2018 року не міг назвати ні обсягу виконаних робіт, ні термінів їхнього завершення. Тільки повідомив, що гроші на рахунку закінчилися.

Ці махінації, за словами антикорупціонерів, могли привести до загибелі 40 городян, які замерзли у власних квартирах.

У той же час, сам Сергій Хортів продовжує знімати відеоролики про свої досягнення. Зокрема, він записав собі в актив ремонт доріг і реконструкцію парку. У РГРБК стверджують, що виділення грошей до обласного бюджету для цього домоглися депутати від ОПЗЖ.

І все ж ці гроші не були повністю освоєні на побудову парку. За даними антикорупціонерів, кошти були витрачені не за призначенням. А причетні до цього можуть бути люди з команди колишнього заступника мера Геннадія Головненка: генеральний підрядник Ростислав Піхельсон і голова товариства "Оргмін" Артем Чередниченко. Його кандидатуру, до слова, Хортів підтримував під час виборів в депутати міськради. З 2016 по вересень 2019 року, коли Хортіва змістили з посади, служби міськради уклали з фірмою Чередниченка 106 договорів на підрядні ремонтно-будівельні роботи, заплативши за них з бюджету майже 11 млн. грн. З них в половині випадків (52) договори пройшли без тендерів і звітів про закупівлі - більш, ніж на 5 млн. грн, стверджують в РГРБК.

Раніше також стало відомо про те, що одна з політичних сил шукає "клонів" лідера "ОПЗЖ" Юрія Бойка.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.