Казанський розповів про шантаж з боку "ЛДНР" у переговорах щодо Донбасу

Денис Казанський розповів про одну з версій, чому Росія вирішила вчепитися за постанову Ради і заблокувати переговори щодо Донбасу

Російська сторона продовжує блокувати переговори щодо Донбасу, вимагаючи в ультимативній формі від України, щоб парламент голосував за потрібні їм закони. Про це повідомив представник Донецької області в Тристоронній контактній групі з врегулювання ситуації на Донбасі Денис Казанський на своїй сторінці в Facebook.

"Минулого тижня шантажували порушенням режиму тиші й обстрілом наших позицій. Але ці загрози поки реалізувати не наважилися. Тепер же стали тиснути на іншу болючу точку - обмін полоненими", - розповів Казанський.

Так, представник так званої "ДНР" Наталія Ніконорова прямим текстом говорить, що обмін буде можливим тільки тоді, коли Україна виконає вимоги бойовиків.

"Тобто, на своїх полонених в українських в'язницях ЛДНР плювати. Про них взагалі ніхто не думає. Обмін полоненими в ОРДЛО подають як якусь послугу Україні та вимагають від нас політичних кроків натомість. Причому, все це озвучується нарочито зухвало, щоб спровокувати перепалку. На вчорашньому засіданні в хамській формі роздавали вказівки навіть представникам ОБСЄ, чого раніше на моїй пам'яті не траплялося. Тому засідання завершилося достроково", - йдеться в повідомленні учасника ТКГ.

За словами Казанського, брати людей в заручники і висувати в обмін на їх звільнення політичні вимоги - це тактика терористичних угруповань.

"Чому Росія вирішила вчепитися за постанову ВР і заблокувати весь переговорний процес - до кінця не ясно. За однією з версій - в Москві чекають виборів в США, і в подальшому в залежності від їх результатів будуть визначати майбутнє ОРДЛО. Тож, мабуть, до виборів в США ситуація так і буде залишатися підвішеною", - резюмував Казанський.


Нагадаємо, в штабі ООС повідомили, що окупант знову блокує роботу ОБСЄ.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.