Окупант блокує роботу ОБСЄ – штаб ООС

Під час спостережного польоту безпілотники ОБСЄ вкотре помітили порушення на непідконтрольній території

На Донбасі співробітники місії ОБСЄ не змогли працювати в ОРДЛО через дії окупанта. Про це повідомляє штаб Операції об’єднаних сил.

Так, СММ ОБСЄ вже вкотре не може потрапити на тимчасово непідконтрольну уряду України територію. Як інформує штаб, російсько-окупаційні війська продовжують блокувати роботу місії.

Крім того, за даними останнього звіту СММ ОБСЄ, під час виконання спостережного польоту безпілотники зафіксували порушення з боку російсько-окупаційних військ на непідконтрольній території.

Зокрема, на Донеччині помічено розміщення озброєння за лініями відведення, але за межами виділених місць зберігання. Так, на полігоні поблизу Новоселівки виявлено сім танків  і три реактивні системи залпового вогню. Окрім того, на навчальному полігоні поблизу Покровки зафіксовано три самохідних гаубиці, десять танків та три буксируваних гаубиці.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що зазначені факти чітко вказують на порушення Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню, - йдеться у повідомленні. - Російсько-окупаційні війська і надалі використовують підступну практику та проводять нарощування озброєння та військової техніки. Цим вони вкотре демонструють небажання дотримуватися Мінських домовленостей та взятих на себе зобов’язань у рамках Тристоронньої контактної групи".

Нагадаємо, дрони ОБСЄ виявили порушення з боку окупанта.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.