Немчінов: «Коли ми всіляко допомагаємо людям, сторона ОРДЛО робить все з точністю до навпаки»

За словами міністра, Донбас змінюється на краще під час мирного життя, і це бачать жителі окупованих районів

Україна для поліпшення життя людей по обидві сторони лінії розмежування робить зараз багато, хоча і пандемія коронавірусу додає перешкод. Про це заявив у відвертому інтерв'ю виданню "Коментарі" Олег Немчінов - міністр Кабінету міністрів України.

"Робиться дуже багато. Шкода, що коронавірусна інфекція створює багато складнощів. Причому в цей важкий час, коли ми всіляко допомагаємо людям, інша сторона робить все з точністю до навпаки", - каже міністр.

Немчінов зазначає, що представники ОРДЛО не пропускають громадян на КПВВ, хоча зі свого боку Україна всі пункти пропуску відкрила. Більш-менш ритмічно працює лише пункт "Станиця Луганська".

"Все це, звичайно, обмежує доступ наших співвітчизників, які залишаються на окупованих територіях, до якісної системі охорони здоров'я", - сказав міністр.

Але незважаючи на перепони, які влаштували окупанти, вступна кампанія відбулася. У цьому році були зняті обмеження: всі випускники з ОРДЛО отримали можливість безкоштовно навчатися в українських вишах.

"Це був важливий крок в рамках реінтеграції. Те, що Україна робить в ряді прифронтових населених пунктах Донбасу, де працюють і окремі президентські програми, і такі масштабні, як "Велике будівництво", дає серйозний резонанс. І люди з окупованих територій, перебуваючи у своїх родичів, друзів на підконтрольній Україні території, бачать, наскільки Донеччина і Луганщина змінюються в кращий бік під час мирного життя", - резюмував Немчінов.

Нагадаємо, уряд узгодив кредит в 100 млн доларів для відновлення Донбасу.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.