Уряд погодив кредит у 100 млн доларів для відновлення Донбасу

На виділені кошти планується, серед іншого, відремонтувати близько 183 км автомобільних доріг в Луганській області

Уряд погодив залучення 100 млн доларів на реалізацію проєкту "Східна Україна: возз’єднання, відновлення та відродження". Про це передає "Урядовий портал".

Так, Кабінет Міністрів України на своєму засіданні, 2 вересня 2020 року, погодив залучення позики у розмірі 100 мільйонів доларів від Міжнародного банку реконструкції та розвитку (МБРР). Віце-прем'єр-міністр України, міністр з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Олексій Резніков має підписати з МБРР угоду про відповідну позику.

Повідомляється, що проєкт передбачає проведення капітального ремонту близько 183 км автомобільних доріг в Луганській області, які є ключовими транспортними коридорами в регіоні, а також залучення інвестицій для відновлення сільського господарства через реалізацію окремих сільськогосподарських суб-проєктів, спрямованих на ліквідацію наслідків збройної агресії РФ для сільськогосподарської галузі на території Луганської області, підконтрольній Україні.

Мета проєкту, йдеться у повідомленні, це зростання економічних можливостей, згуртованості та включення у соціально-економічне життя країни громад, що постраждали внаслідок російської агресії, через залучення інвестицій в місцеву інфраструктуру.

Зазначимо, що кредит надається на 27 років під 0,25% річних, перші 12 років - пільгові.

Раніше повідомлялося, що Кабмін виділив ще кошти для ліквідації наслідків пожеж на Луганщині.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.