Це загроза для безпеки не лише України, а й Європи і світу: Зеленський про війну на Донбасі

За словами гаранта, Україна, як ніхто інший, прагне миру та завершення війни на Донбасі

Україна прагне миру на сході й робить для цього все від неї залежне, заявив президент України Володимир Зеленський на відкритті навчань Rapid Trident – 2020.

"У світі сьогодні, мабуть, немає людини, яка б не знала, що держава Україна, як ніхто інший, прагне миру та завершення війни на сході України, - сказав Зеленський. - І ми робимо для цього все від нас залежне".

Гарант наголосив, що досягнення миру на Донбасі, повернення всіх українських громадян та всіх територій є й буде його пріоритетом.

"Так само моїм пріоритетом є сучасна, оснащена та боєздатна українська армія. Адже саме вона – наша армія – зможе бути гарантом подальшої безпеки, мирного сну громадян та вільного розвитку незалежної України", – додав президент.

За словами глави держави, під час зустрічей з міжнародними лідерами він завжди наголошує, що війна на Донбасі – це загроза не тільки для України, а й для безпеки та стабільності усіх країн Європи та світу.

"Наші партнери абсолютно солідарні зі мною у цьому питанні. Саме тому ми об’єдналися для подолання нинішніх викликів та пошуку механізмів адекватної реакції на них", – каже президент.

Одним з таких механізмів Зеленський назвав інтеграцію України в НАТО. Гарант нагадав, що на початку тижня затвердив Стратегію національної безпеки України, згідно з якою членство в НАТО є стратегічним курсом держави.

Нагадаємо, міністр Олег Немчінов заявив, що коли Україна всіляко допомагає людям, сторона ОРДЛО робить все з точністю до навпаки.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.