На Луганщині відкрився перший притулок для жінок, постраждалих від насильства в сім’ї

Перебування у притулку постраждалих від насильства є безкоштовним та може тривати до 90 днів

На Луганщині в місті Рубіжне відкрито перший притулок для жінок, постраждалих від домашнього насильства. Про це розповіли в ОДА.

Так, перший в регіоні притулок для жінок із дітьми, які постраждали від домашнього насильства та насильства за ознакою статі, був відкритий вчора, 16 вересня.

Повідомляється, що притулок створено у рамках проєкту "Комплексний підхід до вирішення проблеми насильства щодо жінок та дівчат в Україні" Фонду ООН у галузі народонаселення у співпраці із Рубіжанською міською радою.

Цей притулок є структурним підрозділом Рубіжанського міського центру соціальних служб. Згідно з вимогами чинного законодавства, його адреса є конфіденційною. Притулок розрахований на перебування 15 жінок, у тому числі, жінок із дітьми. Фахівці надаватимуть комплекс психологічних, соціально-побутових, соціально-медичних, інформаційних, юридичних та інших послуг. Перебування у притулку постраждалих від насильства є безкоштовним та може тривати до 90 днів. Притулок є доступним для перебування мешканок міста Рубіжне, у тому числі для жінок з інвалідністю.

Нагадаємо, на Донеччині чоловік ледь не вбив дружину, бо та захотіла розлучитися.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.