Нові траншеї і бункер: дрони ОБСЄ виявили порушення з боку окупанта

Безпілотники ОБСЄ провели спостережний політ над територією ОРДЛО

СММ ОБСЄ зафіксувала під час спостережного польоту низку порушень із боку російсько-окупаційних військ. Про це повідомляє штаб Операції об'єднаних сил.

Згідно зі звітом, на непідконтрольній урядові України території було помічене проведення інженерних робіт зі створення нових та укріплення наявних позицій.

Так, 11 вересня на Донеччині, у населеному пункті Зайцеве, вперше зафіксовано 40-метрову траншею, що починається з подвір’я приватного цивільного будинку та проходить у північно-західному напрямку, а поблизу Лозового відмічено укріплення наявної позиції.

А 12 вересня поблизу населеного пункту Молодіжне Луганської області за межами ділянки розведення в районі населеного пункту Золоте задокументовано нову траншею (завдовжки 5 метрів), поряд із якою була купа вугілля.

Крім того, 13 вересня поблизу Докучаєвська Донецької області неподалік блокпоста збройних формувань спостерігачі місії бачили свіжу 10-метрову траншею та бункер за блокпостом.

"Українська сторона СЦКК наголошує, що наведені факти чітко показують на порушення Мінських домовленостей та досягнутих 22 липня 2020 року домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню, зокрема п.1 про заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії, - йдеться у повідомленні. - Збройні формування Російської Федерації і надалі систематично не виконують умови режиму припинення вогню, вкотре облаштовуючи фортифікаційні споруди, та відкрито нехтують хитким мирним процесом".

Нагадаємо, безпілотники ОБСЄ раніше вже помічали порушення умов перемир’я на території ОРДЛО.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.