У Донецькій області збільшилося виробництво сільгосппродукції

Підприємства отримали на 24% продукції більше

Обсяг виробленої в Донецькій області сільгосппродукції у січні–червні 2019 року порівняно з аналогічними показниками попереднього року збільшився на 15%. Про це повідомляє Головне управління статистики в Донецькій області.

За інформацією відомства, виробництво м'яса (реалізація на забій сільськогосподарських тварин у живій вазі) у січні–червні 2019 року скоротилася на 3,4%, і становила 54,5 тис. т. При цьому підприємства отримали продукції вирощування сільськогосподарських тварин (в живій вазі) на 5,7% менше, ніж у січні–червні 2018 року.

Крім того, надої молока в області з початку року зменшилися на 5,6%. А яєць за цей період отримано на 27,5% більше.

Згідно зі статистичними даними, поголів'я великої рогатої худоби на 1 липня 2019 року скоротилося порівняно з аналогічною датою 2018 року на 4,2%, у тому числі кількість корів зменшилася на 3,2% і склало 32,8 тис. голів.

"Кількість свиней зменшилась на 1,4% і на початок липня 2019 року становить 472,4 тис. голів. Поголів'я птиці на 1 липня 2019 року склало 6,2 млн. голів, що на 7% більше, ніж на 1 липня 2018 року", – сказано в повідомленні.

Також, середні ціни реалізації сільськогосподарськими підприємствами молока зросли в січні–червні 2019 року порівняно з січнем-червнем попереднього року на 0,9%, зернових та зернобобових культур – на 11,7% (у тому числі пшениці – на 16,7%), картоплі – на 26,6%, овочевих культур – на 34,6%.

Дешевше, ніж у січні-червні 2018 року, продавалися плодові і ягідні культури – в 2,5 рази, яйця – на 25,4%, насіння соняшнику – на 9,2%, живі сільськогосподарські тварини – на 0,6%.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.