МОЗ назвало спосіб для безкоштовної вакцинації жителям окупованих територій

Укладайте договори з сімейним лікарем під відомством МОЗ

Міністерство охорони здоров'я закликає жителів непідконтрольних Києву територій укладати угоди з сімейним лікарем на підконтрольних територіях, щоб безкоштовно пройти щеплення від десяти життєво-небезпечних хвороб. Про це повідомляє прес-служба МОЗ.

Також, за інформацією міністерства, таким же правом можуть скористатися іноземці, які постійно проживають в Україні, особи без громадянства та біженці.

"Підписана декларація по сімейним лікарем, терапевтом або педіатром зокрема дозволяє отримати щеплення за календарем профілактичних щеплень, що захищають від туберкульозу, поліомієліту, дифтерії, коклюшу, правця, кору, гепатиту В, гемофільної інфекції, краснухи, епідемічного паротиту", - йдеться в заяві МОЗ.

Раніше міністерства освіти і охорони здоров'я виступили зі спільною заявою, що дітей, які не пройшли вакцинацію, не допустять до навчання в школі і відвідування дитсадків.

Згідно з календарем щеплень, діти до 6 років повинні мати щеплення проти гепатиту В, туберкульозу, кору, паротиту та краснухи, дифтерії, правця, кашлюку, поліомієліту і ХІБ-інфекції (гемофілія). У 6 років дітям роблять ревакцинацію проти дифтерії, правця, поліомієліту, кору, краснухи та паротиту. Якщо у дитини є протипоказання, їй надається відповідна довідка. Рішення про допуск таких дітей до закладів освіти приймає комісія лікарів.

Нагадаємо, раніше портал "Коментарі" повідомляв про майбутні перспективи МОЗ в рядах його керівництва.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.