Ремонт траси Маріуполь-Запоріжжя: «Укравтодор» приховав ціну

Підсумкову відомість ресурсів та кошторису не оприлюднили

Служба автомобільних доріг у Донецькій області за результатами тендеру замовила ТОВ "Онур Конструкціон Інтернешнл" капітальний ремонт автодороги державного значення Н-08 Бориспіль - Дніпро - Запоріжжя - Маріуполь за 385,00 млн гривень.

Згідно документації, опублікованій на сайті "Прозорро", до кінця 2020 року відремонтують трасу на ділянці км 673 089 - 689 км 489 довжиною 16,4 км

Підсумкову відомість ресурсів та кошторису не оприлюднили, що не дозволяє порівняти вартість матеріалів з ринковими цінами на предмет їх можливого завищення.

Відзначається, що гарантійний термін на асфальтобетонне покриття становить п'ять років, а з урахуванням регенерації - десять років, на розмітку пластиком - три роки, а фарбою - 8 місяців.

Забезпечення виконання договору становить 5%. На заробітну плату піде 8,04 млн грн, тобто 2% загальної вартості підряду. На прибуток відведено ще 0,4% - 1,69 млн грн. Ціна угоди на 6% нижче очікуваної вартості закупівлі у 410,91 млн грн.

Відомо, що до аукціону не було допущено дві фірми. ТОВ "СК Евродор" відхилили через відсутність копії паспорта підписанта, а ТОВ "Славдорстрой" - за те, що навесні замовник подав на нього в суд для стягнення неустойки в розмірі 1,22 млн грн за порушення термінів виконання робіт за договором, який учасник додав до переліку "аналогічних".

"Славдорстрой" поскаржився в АМКУ. Однак адмінколегія визнала правомірним його відхилення, посилаючись на інформацію замовника про порушення учасником умов договору з переліку "аналогічних", яку сам замовник довів до суду у вигляді позовної заяви.

Допущеними конкурентами стали ТОВ "Дорожнє будівництво "Альтком", ТОВ "ДС Пром Груп" та ТОВ "Автомагістраль-Південь", які не знижували ціни на аукціоні.

Нагадаємо, на трасі Маріуполь-Запоріжжя ремонтні роботи йдуть цілодобово.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.