Євросоюз вимагає від "ДНР" негайного звільнення Асєєва

В Євросоюзі Станіслава Асєєва визнали політичним в'язнем

Представники Європейського союзу закликали керівництво квазіреспубліки "ДНР" звільнити з-під варти затриманого ще в 2017 році журналіста видання "Крим. Реалії" Станіслава Асєєва, який публікував компрометуючі матеріали сепаратистів під псевдонімом Васін.

Так, у своєму Твіттері європейська делегація вимагає скасувати незаконний вирок Асєєву, призначив йому 15 років в'язниці нібито за шпигунство, хоча насправді журналіст виконував свої прямі обов'язки, висвітлюючи події в окупованому Криму та Донбасі аж до свого затримання.

"ЄС закликає до негайного звільнення журналіста Станіслава Асєєва. Мовчання незалежних журналістів та утисків свободи слова неприпустимі. Євросоюз продовжує закликати до звільнення всіх незаконно затриманих і ув'язнених в неконтрольованих державою районах України", - зазначено в повідомленні.

Нагадаємо, портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що Станіславу Асєєву з 2017 року насильно утримується в ув'язненні в окупованому Донецьку винесено вирок на 15 років позбавлення волі від так званих суддів.

"У серпні вироком Апеляційної палати Верховного суду ДНР Асєєв Станіслав Володимирович визнаний винним у скоєнні низки злочинів, передбачених частиною 3 статті 329 (організація екстремістського співтовариства), статтею 321 (шпигунство), частиною 4 статті 32, статтею 321 (підбурювання до шпигунства), частиною 1 статті 325 (публічні заклики до здійснення екстремістської діяльності), частиною 2 статті 326 (публічні заклики до здійснення дій, спрямованих на порушення територіальної цілісності)", - йдеться в повідомленні відомства "ДНР", виконуючого функції прокуратури.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.