Шахтарі Донбасу продовжують протест: заблоковано автошлях

Гірники вимагають повного погашення заборгованості по зарплаті

У Донецькій області гірники шахти "Кураховська" ДП "Селидіввугілля" продовжують перекривати трасу, що веде в напрямку Маріуполя. Про це повідомив голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй сторінці у Фейсбуці.

"Сьогодні протестують гірники шахти "Курахівська". Вони перекривають дорогу в районі села Новоселідово. До учасників акції приєдналися гірники шахти "Україна" які відмовилися їхати в шахту голодними", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що гірники вимагають повного погашення заборгованості по зарплаті - на даний момент шахтарям не було виплачено 22% зарплати за травень, також не повністю виплачені гроші за червень і липень.

Нагадаємо, протести шахтарів у Донецькій області почалися ще в кінці липня. Гірники вийшли з вимогою погасити борги по заробітній платі, які  станом на 1 серпня становлять понад 1 млрд гривень.

5 серпня, гірники шахти "Курахівська" ДП "Селидіввугілля" йшли пішки 16 км Селідове з вимогою погасити заборгованість. Їх вимоги були почуті, і місцева влада попросила на вирішення питання два дні.

Після закінчення цього терміну і відсутності будь-яких зрушень в цьому напрямку, шахтарі одноголосно вирішили перекривати трасу стратегічного значення у бік Маріуполя. Якщо до 25 серпня (до Дня шахтаря) заборгованість не буде закрита, гірники приїдуть до Києва під стіни Офісу президента.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.