Чиновникам "Л/ ДНР" заочно оголошено про підозру в сприянні тероризму, - ГПУ

Військовий прокурор Матіос розповів, що в Європейському суді знаходяться вже 1539 таких справ

Управління процесуального керівництва Генеральної прокуратури по досудовим розслідуваннях в кримінальних виробництвах, скоєних на територіях ОРДЛО, оголосило заочне підозра "посадовим особам терористичної організації "ДНР", а також двом членам фейковий спецкомісій, створених для розслідування" злочинів", нібито скоєних українськими військовими. Про це на брифінгу повідомив головний військовий прокурор Анатолій Матіос.

Він зазначив, що заочні підозри оголошені так званої міністру закордонних справ "ДНР" Никонорова, "уповноваженому з прав людини" Морозової і двом членам фейковий спецкомісій - "Спеціальної комісії з фіксації та збору доказів військових злочинів української влади на Донбасі" і "ГО" Справедлива захист ". Їх дії кваліфікували за ст. 258-3 КК України (Створення терористичної групи чи терористичної організації).

"Нагнітаючи атмосферу ненависті і неприйняття України, залякуючи людей шляхом створення штучних перешкод при перетині лінії розмежування, члени цих" спецкомісій "організували збір заяв від жителів т.зв. "Л/ДНР" про загибель їхніх родичів, отримання каліцтв, псування майна - нібито в результаті злочинів українських військових ", - позначив Анатолій Матіос.

Також, в ході брифінгу військовий прокурор розповів, що всі ці заяви використовував Слідчий комітет РФ для формування справ проти України в Міжнародному кримінальному суді та Європейському суді з прав людини (ЄСПЛ), яких зараз вже обчислюється понад 1,5 тисячі.

Українські правоохоронці, за словами Матіоса, проробили колосальну і важку роботу, так як допитати жителів окупованих територій було практично неможливо, але все, що від них залежало, слідчі зробили. Всі мирні громадяни, задіяні в злочинних схемах окупаційних угрупувань, підтвердили, що їхні свідчення були отримані під тиском самопроголошених влади і є неправдивими.

Нагадаємо, раніше саме Анатолій Матіос розповів, скільки російських паспортів було отримано жителями тимчасово-окупованих територій східної України за період спрощення процедури його оформлення.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.