Військові розповіли, як в службі їм допомагають собаки

5-й канал зняв сюжет про чотирилапих бойових товаришів наших героїв

Під час роботи на контрольно-пропускному пункті бійці ретельно перевіряють людей, які перетинають лінію розмежування, а допомагають їм службові собаки. Про це зняли сюжет журналісти "5-го каналу".

Поблизу ділянки фронту коридору "Донецьк - Покровск - Талаковка - Маріуполь" захист території і вогневе прикриття мирних жителів довколишніх сіл забезпечують прикордонники.

"Цей напрямок є основним, умовно кажучи, це найближчий маршрут руху, виходу незаконних збройних формувань у разі наступальних операцій до підступів Маріуполя. Щоб не допустити будь-яких різних проявів диверсійно-розвідувальних груп, які можливі на цьому напрямку", - зазначає комендант оперативно-бойової прикордонної комендатури "Сартана" Володимир Іваньков.

З початку року прикордонники затримали сім осіб, які брали участь в незаконних збройних формуваннях.

"У нас є собаки, спеціально навчені кінологами, які працюють на нашому КПВВ. Але є такі собаки, як наша Джеська, яка прибилася до нас і, можна сказати, навчена нашою працею неспеціалістів", - говорить прикордонник Ростислав.

Джессі - безпородна. Щеням її підкинули на КПП вісім місяців тому. Прикордонники прихистили її і виховали. Тепер вона служить разом з ними.

"Ми ведемо спостереження, прослуховування. Де шерех, вона починає гавкати, бігати, метушитися. Вона своїм зором, своїм поглядом показує, в який бік потрібно уважніше подивитися", - запевняє боєць.

Під час служби військові настільки звикають до своїх чотириногих помічників, деяких після ротації забирають з собою додому.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про новий гумконвое, який був відправлений волонтерами "Червоного Хреста" для мирних жителів ОРДЛО.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.