Непридатні боєприпаси окупанти зберігають на розграбованих підприємствах, - розвідка

Боєприпаси, залишені "напризволяще", знаходяться майже без охорони

Росія продовжує постачання з'єднанням і частинам 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ) Збройних сил РФ зброї та боєприпасів через неконтрольовані ділянки кордону. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, окремі партії завезених з Російської Федерації артилерійських боєприпасів і ракет пошкоджені корозією, що являє небезпеку їх детонації в місцях зберігання.

"Командування окупаційних військ вирішило, що непридатні до застосування боєприпаси не можна зберігати на складах ракетно-артилерійського озброєння. Тому вони розміщуються на тимчасово обладнаних майданчиках колишніх заводів, розграбованих підприємств і вони майже не охороняються", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що зазначена практика окупантів зберігання боєприпасів і вибухових речовин призводить до численних випадків пожеж і детонацій.

"Для запобігання акцій протесту, у разі нещасних випадків із загибеллі людей, російські адміністрації завчасно поширюють дезінформацію про терористичну діяльність підрозділів Об'єднаних сил, щоб мати можливість перекласти провину і уникнути відповідальності за злочини проти місцевого населення", - пояснили у прес-службі.

Підрозділи Об'єднаних сил знаходяться напоготові до підступних і провокаційних дій з боку окупаційних військ.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що працівників підприємств і установ у Волновасі закликають говорити українською мовою. 



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.