"Бойовики вносять в базу тих, хто в ОРДЛО не здав українські паспорти", - розвідка

Росія продовжує паспортизацію ОРДЛО

Отримання жителями тимчасово окупованих територій Донецької та Луганської областей російських паспортів продовжує перебувати в активній фазі. Про це передає інформагентство "РБК-Україна", посилаючись на дані Головного управління розвідки (ГУР).

Повідомляється, що бойовики збирають дані про мешканців, які не здали українські паспорти, щоб створити електронну базу даних.

"Російські окупаційні адміністрації на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях почали черговий етап кампанії паспортизації населення. Для створення електронної бази даних уточнюється облік місцевих жителів, які не здали паспорти громадян України в обмін на реєстраційні документи квазисозданий", - йдеться в повідомленні.

В ГУР також зазначили, що пенсіонерам вже прямують погрози про припинення виплат пенсій з 31 березня 2020 року в разі відсутності документа про вилучення українського паспорта.

Нагадаємо, раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв, що розпорядження про спрощення отримання російських паспортів жителями так званих Л/ДНР було підписано особисто президентом Російської Федерації Володимиром Путіним влітку поточного року. При цьому зазначалося, що до складу відомостей, які вносяться в закордонні паспорти, не включає в себе відомості про зброю, що була раніше іноземному громадянстві або про місце проживання громадянина за межами території Російської Федерації.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.