Авто в мініатюрі і зброя: мешканців Донбасу запрошують в обласний музей поліції

Музей будуть доповнювати новими експонатами

Побачити поліцейську зброю і форму різних історичних епох, всіх мешканців Донбасу запрошують в обласний музей поліції. На сьогоднішній день в експозиції представлено вже 3500 експонатів, передає прес-служба поліції Донеччини.

Як зазначається, збережені речі в музеї - це пам'ять про героїчну діяльность правоохоронних органів. Присутні можуть побачити в музеї зразки форменого одягу, головні убори, екіпірування правоохоронців, різні види зброї. А ще - криміналістичні прилади, мототранспорт, унікальні фотографії і колекцію авто в мініатюрі.

Також додається, що є в приміщенні експонати, які відносяться до періоду російсько-української війни. Вони свідчать про те, що поліція боролася за збереження суверенітету і територіальної цілісності України.

Крім цього, планується, що у музеї з'являться і нові експозиції. Вони будуть присвячені українським дисидентам, історичному періоду існування УНР (Української народної республіки), УПА (Української повстанської армії).

В прес-службі підкреслили, що з'являться експозиції й українським правоохоронцям, які брали участь у ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи і миротворчих місіях у різних куточках світу.

picture

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що сквер сімейного відпочинку відкрили в Слов'янську.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.