Унікальні медалі та значки показують в Маріуполі

Присутнім показують роботи з міді, бронзи, алюмінію та металевих сплавів

Побачити понад 400 значків і медалей вже з сьогоднішнього дня, 29 листопада, можна в Маріуполі, Донецької області. Саме там відкрилася виставка робіт маріупольського художника-медальєра Віктора Узбека, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, така кількість значків була створена протягом 55 років творчої діяльності художника. На сьогодні Віктору Узбеку вже 80 років. І саме до такої важливої дати чоловік і вирішив відкрити персональну виставку.

Гості і місцеві мешканці міста мають можливість побачити роботи на найрізноманітніші теми. А саме - історичні, культурні, спортивні, або історію місцевих підприємств.

Виготовляв свої роботи художник і в різних техніках, а також з різних матеріалів. Медалі виготовлені з міді, бронзи, безліч робіт були зроблені з алюмінію, металевих сплавів із застосуванням штампа та гальванопластики. Є в колекції художника і значки, які він зробив з використанням кольорової емалі.

В експозиції також представлені плакети. Їх автор присвятив видатним особистостям в історії і культурі. Риси і подібності художник зміг передати максимально точно завдяки високій техніці виконання.

Побачити виставку кожен бажаючий може в Художньому музеї їм. А. до Куїнджі до 15 грудня.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що на Донбас приїхав відомий мандрівник.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.