На Донбасі масово "прикрасять" гігантську металеву скульптуру

У Маріуполі відбудеться мистецький фестиваль "Простір мрії"

Ковальські скульптури від авторів-художників з Полтави, Чернівців, Львова та Маріуполя будуть представлені в Донецькій області з 7 по 8 вересня. А громадам Маріуполя, Мангуш і Сартани будуть подаровані ковані скульптури, зроблені за ескізами дітей, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як наголошується, в суботу, 7 вересня, гостей фестивалю чекає яскрава святкова програма.

"Всі бажаючі зможуть взяти участь у колективному розписі гігантської металевої скульптури - "птах-риба". Ця інсталяція - бренд проекту "Простір мрії". Вона розташується на горі з мальовничим видом на Азовське море. Її довжина близько 6 метрів і важить вона 4 тонни", - йдеться в повідомленні.

Ще місцеві мешканці, а також гості, зможуть відвідати виставки унікальних творів мистецтва, картин молодих художників і малюнків дітей.

"Будуть організовані майстер-класи з гончарної справи, спортивна естафета від клубу історичної реконструкції. З концертною програмою виступлять творчі колективи міського центру позашкільної роботи. Відбудеться танцювальний флешмоб, конкурси, квести і море яскравих подій. В неділю на базі "Акварелі" буде організована творча лабораторія. Тут юні митці та аматори зможуть прийняти участь у пленерах та майстер-класах від відомих українських і зарубіжних майстрів", - розповіли в прес-службі.

Крім цього, додається, що сотня учнів художніх шкіл Маріуполя і районів взяли участь у конкурсі на кращий ескіз для скульптури. З них було відібрало 10 кращих малюнків.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що міжнародний кінофестиваль "КиноТы" пройде в Маріуполі.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.