Позитивний сіті-бот Назар обслуговує на Донбасі 28 тисяч сімей

Робот інформує людей щодо аварійних відключень

Перший в Україні сіті-бот Назар обслуговує в Маріуполі, Донецькій області, вже 28 тисяч сімей. Він працює на базі контакт-центру, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, завдання Назара - інформувати підписаних на нього місцевих мешканців щодо планових і аварійних відключень в Маріуполі. Назар - це чат-бот, робот, якому можна писати і отримувати від нього відповіді на різні запитання. Така кількість сімей, 28 тисяч, підписалися на Назара всього за 10 місяців його роботи.

При цьому, минулого місяця Назар більше 96 000 разів повідомив місцевим мешканцям про прийдешні аварійні відключення водопостачання та електроенергії. Ще він відправив більше 36 тисяч повідомлень щодо планових ремонтних робіт і понад 59 тисяч про аварійні відключення міських комунікацій.

Крім цього, додається, що боту можна і самим написати про аварійну ситуацію (залишити відповідну заявку). Так, якщо раптово згасло світло, або зникла в крані вода, місцеві мешканці Маріуполя тепер пишуть Назару. Він, у свою чергу, передає інформацію оператору контакт-центру та зазначеній у зверненні службі. Щоб дізнатися додаткову інформацію, сіті-боту маріупольці писали вже 35 000 разів.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що світ краси і фантазії показують мешканцям Маріуполя.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.