Сім'ї учасників бойових дій на сході отримають житло

На даний момент отримати житло зможуть 25 сімей

Близько 350 дітей-сиріт та сім'ї учасників бойових дій (УБД) на сході отримають житло. Для цього в Україні вже до кінця цього року буде спрямовано понад 150 мільйонів гривень, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, 125,8 млн грн буде спрямовано на придбання житла для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Ще в рахунок цих коштів планують купити приміщення для одного дитячого будинку сімейного типу.

При цьому, забезпечать житлом 25 сімей загиблих, або тих, хто отримав інвалідність I-II групи під час бойових дій АТО / ООС. На це витратять 27 млн грн. Також 819 учасників бойових дій (УБД) ООС отримають щорічну разову грошову допомогу. На ці виплати передбачили 1,1 млн грн в цьому році. А 2020 року в Україні мають намір збільшити грошову допомогу на підтримку дітей-сиріт та пенсіонерів.

Крім цього, додається, що у 2020-му році зросте держдопомога для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, а ще - малозабезпечених сімей. Вже відомо, що дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування, допомогу збільшать з 2 до 2,5 прожиткових мінімумів, а дітям з інвалідністю з 2 до 3,5 прожиткових мінімумів. При цьому, введуть новий принцип, коли "гроші ходять за дитиною".

Також, з 1 липня 2020 року буде підвищено допомогу на дітей з малозабезпечених сімей з 85 до 130% від прожиткового мінімуму, а це майже 6000 гривень на кожну дитину. 

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що виставку "Люди правди" покажуть в Авдіївці.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.