Як в різних містах Донбасу відзначають День Гідності і Свободи

В області провели мітинги та вшанували пам'ять загиблих Героїв

Святкування Дня Гідності і Свободи пройшли в різних містах Донецької області. Наприклад, у Слов'янську вшанували пам'ять Героя України, учасника Євромайдану Івана Пантелєєва. До його могили поклали квіти.

В прес-службі Донецької обласної держадміністрації зазначають, що Іван подався на Майдан, коли дізнався про силовий розгін людей у Києві в ніч на 30 листопада 2013 року. Чоловік жив у наметі на вулиці Інститутській. Рідні просили його повернутися додому, спочатку, на День святого Миколая, потім 13 лютого. Але чоловік стояв на своєму і не залишав Майдан. Наступного дня, 14 лютого, він загинув.

Згадували Героїв, які боролися за свободу України і віддали свої життя, і в Мар'їнці. Там поклали квіти до пам'ятного знаку загиблих воїнів 24-ї окремої механізованої бригади імені короля Данила. У навчальних та клубних установах провели інформаційно-просвітницькі заходи.


В Авдіївці День Гідності і Свободи відзначали біля пам'ятника Тараса Шевченка. Вшанувати пам'ять загиблих зібралися громадські активісти, волонтери, молодь, військовослужбовці та духовенство. Під час заходу прозвучала поезія Майдану у виконанні учнів загальноосвітніх шкіл.

Приєдналися до святкування Дня Гідності і Свободи поліцейські Донецької області. Вони також взяли участь в урочистих заходах та вшанували пам'ять загиблих Героїв.


Маріуполь цього дня відвідав голова Верховної Ради України Дмитро Разумков. Для нього провели екскурсію кораблем управління "Донбас". Як відомо, цей корабель пережив блокаду з боку Російської Федерації. Пройшов рік з моменту, як судно пройшло крізь Керченську протоку.


В Покровську пройшов урочистий мітинг в якому взяли участь громадські діячі, військові та активні мешканці міста. Вони вшанували пам'ять борців за українську незалежність.


День Гідності і Свободи в Краматорську розпочався у сквері біля пам'ятника Тарасу Шевченка. До пам'ятника було покладено квіти, а всі присутні вшанували пам'ять загиблих Героїв хвилиною мовчання. При цьому, лінійку-реквієм провели в загальноосвітній школі №10. Як відомо, в цій школі вчився і виріс учасник Євромайдану Іван Пантелєєв.


Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що позитивний сіті-бот Назар обслуговує на Донбасі 28 тисяч сімей.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.