Суп з тирси і шишок: вуличний ресторан "Непораховані з 1932" з'явиться в Маріуполі

Це єдина їжа, яка була доступна українцям 86 років тому

В День пам'яті жертв Голодомору вже завтра, 23 листопада, в Маріуполі планують відкрити вуличний ресторан "Непораховані з 1932". Зробити це хочуть студенти Української академії лідерства, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, вуличний ресторан буде працювати з 15:00 до 17:00, біля фонтану, в Театральному сквері. Гостей та мешканців міста пригощатимуть супом з тирси, шишок і хвої. В ті жахливі часи люди були змушені їсти саме таку їжу. Причина - вона була єдиною. До такого людей довели створивши штучний голод у 1932-1933 роках.

Це єдина їжа, яка була доступна українцям 86 років тому під час штучного голоду 1932-1933 років.

В прес-службі підкреслюють, що на сьогоднішній день, масштаби Голодомору до кінця не знає ніхто. Подібною акцією хочуть наочно показати, що було, і чим харчувалися люди 86 років тому. Таким чином, організатори сподівалися, що молодь зможе перейнятися і краще зрозуміти те, що відбувалося.

Подібні вуличні ресторани працюватимуть ще у шести містах України. А саме - Києві, Полтаві, Чернівцях, Миколаєві, Харкові, Львові. Раніше такі акції організовували у Брюсселі, Тель-Авіві та інших містах Ізраїлю.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що новий туристичний об'єкт з'явиться в одному з міст Донбасу.




Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.