На Донбасі почала працювати комісія з реабілітації жертв репресій

Якщо людину визнають реабілітованою, вона може розраховувати на пільги

Жертви репресій комуністичного режиму тепер можуть звертатися з заявами у регіональну комісію з реабілітації жертв репресій. Саме така комісія вже почала працювати на Донбасі, передає прес-служба Маріупольської міської ради.

Як зазначається, комісія приймає заяви і про визнання осіб реабілітованими або щодо надання допомоги репресованим людям в отриманні необхідних документів.

В прес-службі підкреслюють, що мета такої комісії - займатися питаннями попереднього розгляду на засіданні обставин, пов'язаних з вчиненням репресій проти тієї, чи іншої людини. Представники комісії будуть обробляти і досліджувати матеріали, докази і навіть заслухають самого заявника.

При цьому, члени комісії зможуть подати свої пропозиції до Нацкомісії щодо того, що та, чи інша людина, може вважатися реабілітованою, або потерпілою. 

Ті, хто буде визнаний реабілітованим, буде мати право на пільги і отримає посвідчення відповідно до статті 6 Закону України "Про реабілітацію жертв комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 рр".

Більш детальну інформацію кожен бажаючий може отримати зателефонувавши за номерами телефонів: 095-729-53-43, 050-525-09-87. Також можна написати листа на електронну пошту: [email protected].

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в перший день зими контрольні пункти в'їзду-виїзду переходять на новий графік.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.