Завтра змінюється режим роботи КПВВ на Донбасі

У ДПСУ розповіли, як працюватимуть КПВВ на Донбасі з 1 вересня

З 1 вересня пропускні операції в КПВВ на Донбасі здійснюватимуться щоденно з 07:00 до 18:30, при цьому, з міркувань безпеки, у бік тимчасово окупованої території після 18:00 громадян пропускати не будуть. Про це інформує Державна прикордонна служба України.

Так, з 1 вересня контрольні пункти в’їзду-виїзду переходять на осінній графік роботи. Для пропуску через лінію розмежування залишаються відкритими контрольні пункти в’їзду-виїзду "Станиця Луганська", "Новотроїцьке" та "Мар’їнка".

"При плануванні поїздок через лінію розмежування варто враховувати, що через блокування окупантами дорожніх коридорів щоденний пропуск здійснюється лише в контрольному пункті "Станиця Луганська". Рух дорожнім коридором у межах КПВВ "Новотроїцьке" окупанти дозволяють два рази на тиждень, а переміщення через лінію розмежування у КПВВ "Мар’їнка" російські збройні формування заблокували повністю", - йдеться у повідомленні ДПСУ.

Зазначається, що на період дії карантину, в Донецькій та Луганській областях забороняється перетин лінії розмежування у контрольних пунктах в’їзду-виїзду іноземцями та особами без громадянства без наявного полісу (свідоцтва, сертифікату) страхування, що виданий страховою компанією, зареєстрованою на території України та покриває витрати, пов’язані з лікуванням COVID-19, та діє на строк перебування в Україні.

Крім того, громадяни, які прямують з тимчасово окупованої території України, будуть проходити безконтактний температурний скринінг тіла та опитування на предмет контактування з хворими на COVID-19.

Також повідомляється, що особи (крім дітей до 12 років та працівників офіційних міжнародних місій чи організацій, акредитованих в Україні) будуть пропускатись лише за умови згоди на проходження самоізоляції, з використанням єдиного електронного сервісу "Дій вдома", або обсервації.

Додамо, що для перетину лінії розмежування в КПВВ громадяни будуть допускатися після проходження температурного скринінгу та одягнутими засобами захисту органів дихання. При цьому, одночасно у контрольних пунктах зможе перебувати така кількість осіб, що забезпечить дотримання соціальної дистанції.

Як повідомлялося, на Донбасі прикордонники виявили нелегальні склади алкоголю і сигарет.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.