«Будиночки Зеленського» для ЗСУ піддали критиці

Одне попадання - і його просто не стане

Українські військові, які захищають країну в зоні бойових дій на Донбасі, залишились не задоволені новими модульними будиночками, які нещодавно презентувало Міністерство оборони.

"Кажуть, що вони значно більш комфортні від бліндажів, однак непридатні до використання на передовій. Причина - відсутність броньованої захисту, тобто, в разі потрапляння ворожого снаряда вони будуть знищені разом з людьми всередині", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що один з житлових модулів розрахований на чотирьох чоловік, він оснащений всім необхідним для комфорту військових: туалет, умивальник, душова, кондиціонер. Є також кондиціонер і електричне опалення.

При цьому зазначені ризики такого модульного будиночка. По-перше, через вузли забезпечення і комунікації санвузли такий модуль не можна глибоко вкопати, використовувати його можна тільки на поверхні, а це небезпечно.

"Попадання снаряда - і будиночка просто не стане. Думаю, ставити їх треба подалі від передової, де ризики прильотів мінімальні. Якщо почнеться обстріл, сюди ніхто не побіжить ховатися. Одне попадання - і його просто не стане. Краще в бліндаж", - кажуть бійці.

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що в Міністерстві оборони за участю Президента України Володимира Зеленського відбулася презентація мобільних житлових модулів для розміщення особового складу в районі ООС.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.