"Відважні і прекрасні": в рядах ВСУ числиться понад 12 тисяч жінок-ветеранів АТО

Для їх психологічної реабілітації та повноцінного повернення в сім'ю впроваджують програми на європейському рівні

В Україні більше 12 000 жінок є ветеранами бойових дій на Донбасі, однак досліджень по їх проблем і потреб поки дуже мало. Про це на прес-конференції заявив президент фонду "Східна Європа" Віктор Лях.

"Проблеми жінок-ветеранів продовжують досліджувати для можливості їх ефективного вирішення. Нам необхідно створити відповідні умови для надання послуг відповідно до їх потреб", - розповів він.

Також Лях додав, що проблема повернення жінок-ветеранів до сім'ї дуже складна, тому працювати потрібно з усіма членами таких сімей.

Відзначається, що національна телефонна лінія щодо запобігання суїцидів і профілактики психічного здоров'я Lifeline Ukraine буде інтегрована в інші послуги, що надаються ветеранам військових дій на сході України.

Раніше видання "Донбасс.Комментаріі" повідомляло, що в.о. міністра охорони здоров'я Уляна Супрун оголосила про створення в Україні в партнерстві держави з неурядовою організацією національної телефонної лінії із запобігання суїцидів і профілактики психічного здоров'я - Lifeline Ukraine.

"Україна входить в 25 країн світу з найбільшою кількістю суїцидів. Під час війни ситуація погіршилася, багато з них перебувають у стані постійного емоційного напруження", - зазначено в повідомленні МОЗ про причини і необходність такої лінії.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.