Затверджено графік робіт на мосту в Станиці Луганській

Сапери продовжують обстежувати дорогу та ліс

В Станиці Луганській тривають підготовчі роботи для ремонту мосту. Про це повідомляє прес-служба Луганської ОДА.

"До місця розбору фортифікаційної споруди доставлено кран, одну вантажівку, 11 людей інженерної групи ДСНС, чотири піротехнічних підрозділи ДСНС. Також прибули чотири працівника лісгоспу, сім осіб від автодорожньої служби і доставлено одного автонавантажувача", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що в присутності СЦКК і СММ ОБСЄ особовим складом за допомогою наявної техніки був продовжений розбір конструкцій фортифікаційної споруди. Працівники лісгоспу зрізають дерева у визначеному місці біля дороги, на тій ділянці, яка була обстежена піротехніками.

Y49rPSs4csdwDAtajXSNMB-cM.jpeg

Зараз обстежена дорога на площі 0,35 га, виявлено дві одиниці вибухонебезпечних предметів. А з початку робіт обстежено 0,9 га дороги, виявлено 61 одиниця вибухонебезпечних предметів.

Також обстежений ліс на площі 0,033 га, виявлено 113 одиниць вибухонебезпечних предметів. З початку робіт обстежено 0,926 га лісу, виявлено 200 одиниць вибухонебезпечних предметів.

"Головне - це отримання від протилежної сторони гарантій безпеки і дозволу на обстеження "провалу" піротехнічними групами ДСНС. Без чітких домовленостей проведення ремонтних робіт безпосередньо на мосту неможливо. Переговори з цього питання щодня ведуться представниками ОБСЄ і СЦКК", - повідомив голова Луганської ОДА Віталій Комарницький.

Нагадаємо, в кінці липня в Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, де сторони домовилися про відновлення мосту у Станиці Луганській. Але для початку ремонтних робіт потрібно розмінувати прилеглу до нього територію. Так, роботи по знешкодженню вибухонебезпечних предметів почалися 1 серпня.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що бойовики не дозволяли українським фахівцям проводити обстеження мосту, вважаючи це спробою "агресії". Після переговорів лише з третьої спроби експертам вдалося оцінити стан мосту на лінії зіткнення.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.