Стало відомо, коли розпочнеться ремонт мосту в Станиці Луганській

Українська сторона готова відновлювати міст цілодобово

За ініціативою української сторони Тристороння контактна група (ТКГ) обговорила на відеоконференції з представниками ОРДЛО початок ремонту мосту у Станиці Луганській.

Про це повідомила на своїй сторінці у Фейсбуці Дарка Оліфер, прес-секретар представника України в ТКГ Леоніда Кучми.

"Підготовчі роботи для відновлення мосту вже розпочато. Наші будівельники готові відновлювати міст цілодобово в режимі 24/7, для того, щоб всі роботи були завершені до кінця осені", - написала вона.

Зазначається, що місія ОБСЄ зафіксувала виконання українською стороною зобов'язань з розмінування та готовності розпочати ремонтно-відновлювальні роботи мосту.

Окупаційна адміністрація ОРЛО також заявляє про готовність сприяти ремонту, однак зводить нові укріплення, одночасно звинувачуючи українську сторону у мінування прилеглої території.

Що стосується початку ремонтних робіт на мосту, їх озвучив "уповноважений представник ЛНР" на переговорах у Мінську Владислав Дейнего. Його цитують російські ресурси: "4 жовтня українські ремонтники планують приступити безпосередньо до відновлення обваленого прольоту моста і закінчити ці роботи до 18 листопада", - повідомив Дейнего.

Нагадаємо, в кінці липня в Мінську відбулося засідання Тристоронньої контактної групи, де сторони домовилися про відновлення мосту у Станиці Луганській. Але для початку ремонтних робіт потрібно розмінувати прилеглу до нього територію. Так, роботи по знешкодженню вибухонебезпечних предметів почалися 1 серпня.

Раніше "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що бойовики не дозволяли українським фахівцям проводити обстеження мосту, вважаючи це спробою "агресії". Після переговорів лише з третьої спроби експертам вдалося оцінити стан мосту на лінії зіткнення.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.