За дорученням уряду Німеччини на Донбасі відкрили офіс GIZ

Координація проектів GIZ буде здійснюватися в Краматорську

В Донецькій області в Краматорську відкрився новий проектний офіс GIZ (Німецького Бюро товариства з міжнародного співробітництва). Про це на своїй сторінці в соцмережі Facebook написав голова Донецької обласної державної адміністрації Павло Кириленко.

За його словами, GIZ вже кілька років допомагає Україні долати наслідки російської збройної агресії.

"За дорученням Федерального міністерства економічного співробітництва та розвитку Німеччини бюро підтримує громади, а також внутрішньо переміщених осіб (переселенців, - ред.). Також допомагає робити ремонти і модернізує дитячі садочки, школи, лікарні. Завдяки GIZ відновлені корпуси психотуберкульозного і дитячого відділень обласної психіатричної лікарні міста Слов'янська", - написав Павло Кириленко.

Крім цього, GIZ допоміг Лиманській Об'єднаній територіальній громаді (ВІДГ) створити сучасний Центр надання адміністративних послуг, а ще профінансував будівництво чотирьох фельдшерських пунктів у Слов'янському і Покровському районах.

"З нового офісу буде здійснюватися координація проектів GIZ, які реалізуються на підконтрольній українському уряду території Донецької і Луганської областей. Пріоритетними напрямками німецько-українського співробітництва є стійкий економічний розвиток, підвищення енергоефективності та боротьба з ВІЛ / Снідом", - повідомила прес-служба Донецької ОДА на своєму сайті.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що у прифронтових лікарні Луганщини доставили сучасне обладнання.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.