Сьогоднішній день окупанти почали з артилерійських та мінометних обстрілів

Окупанти вели провокаційні обстріли зі стрілецької зброї

На сході України сьогодні, 5 вересня, окупанти вже встигли зробити п'ять прицільних обстрілів позицій українських воїнів. Доба почалися з артилерійських і мінометних обстрілів з боку окупантів, передає прес-служба Міністерства оборони України.

Як зазначається, бойовики свідомо порушили Мінські угоди.

"Застосування окупаційними військами важкого озброєння зафіксовано сьогодні в районі оперативно-тактичного угруповання "Північ" Об'єднаних сил. З 04:55 ранку, протягом 20 хвилин, окупанти здійснили по нашим захисникам біля Зайцевого сім пострілів з артилерії калібру 122 мм і випустили п'ять мін 120-го калібру", - йдеться в повідомленні.

Після цього, з 05:15 і також впродовж 20 хвилин, ворог вів прицільний обстріл по позиціях наших захисників там, де Південне. Окупанти застосували артилерію і міномети.

"Наші воїни зафіксували розриви п'яти артилерійських ворожих пострілів 122-го калібру і 10 мін калібру 120 мм. Обидва обстріли ворог супроводжував щільним вогнем з великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї", - пояснили в прес-службі.

Крім цього, окупанти вели провокаційні обстріли зі стрілецької зброї з 03:00 ночі по позиціях наших захисників біля Талаковки, і вранці, з 09:40, в районі Новогнатовка.

"З 11:18 противник почав обстріл з гранатометів протитанкових гранатометів по нашим захисникам Водяного. За наявної інформації, бойових втрат в результаті ворожих прицільних обстрілів з початку цього періоду немає", - підкреслили в Мінобороні.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що у соцмережі повідомляють про пожежу в будинку одного з ватажків "ДНР".



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.