Росія намагається посилити свої позиції на міжнародних переговорах, - розвідка

На окупованих територіях Донецька і Луганська РФ посилює видачу російських паспортів

Заходи для прискорення так званої "паспортизації" населення на тимчасово окупованій території в Донецькій і Луганській областях приймає командування Збройних сил Російської Федерації. Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Як зазначається, заходи приймаються шляхом зміни порядку проходження військової служби у складі 1 (Донецьк) і 2 (Луганськ).

"З 1 жовтня у підрозділах російсько-окупаційних військ будуть служити тільки військовослужбовці з російськими паспортами і особи, які почали оформляти російське громадянство в установленому порядку", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що збільшенням кількості росіян на тимчасово окупованій території, за рахунок місцевих мешканців, Росія намагається посилити свої позиції на міжнародних переговорах. А саме - щодо врегулювання ситуації на Донбасі. 

"Таким чином Російська Федерація планує не допустити втрати свого впливу в регіоні у разі примусу її погодитися на окремі поступки щодо реалізації Мінських угод і зберігає потенціал для подальшої агресії проти України", - пояснили в прес-службі. 

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що модульну котельню побудують в Слов'янську.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.