Дітям-сиротам на Донбасі вручили ключі від квартир

За два роки для дітей придбали 236 одиниць житла на суму 58 млн грн

В Донецькій області діти-сироти і діти, позбавлені батьківського піклування, отримали ключі від квартир. Захід відбувся в приміщенні виконкому Лиманської міської ради, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, квартири придбані на умовах співфінансування.

"Починаючи з 2017 року в області діє програма придбання житла для дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування, осіб з їх числа, на умовах співфінансування 50 на 50 за рахунок коштів субвенції з обласного бюджету та бюджетів міст, районів, об'єднаних теритоиральних громад, військово-цивільних адміністрацій", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що за період з 2017 по 2018 років, за програмою було придбано та передано 236 одиниць житла на загальну суму 58 мільйонів гривень.

"Цьогоріч на придбання житла зазначеної категорії осіб в обласному та місцевих бюджетах на умовах співфінансування (50/50) передбачені кошти на загальну суму 35 млн 743 тис. грн", - пояснили у прес-службі.

Так, на сьогоднішній день було куплено 59 одиниць житла. Участь у придбанні квартир для дітей даної категорії приймає Лиманська об'єднана територіальна громада (ОТГ).

"У 2017-2018 роках за рахунок співфінансування з обласного і міського бюджетів Лиманським ОТГ було куплено 22 одиниці житла на суму 5 млн 800 тис. грн. А в цьому році - 7 квартир (дві з них вже були вручені)", - наголошується в повідомленні.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що клуб свідомого батьківства" працює на Донбасі. 



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.