На Донбасі замість "пакету малюка" будуть видавати гроші

В області виникли питання щодо механізму видачі "бебі-боксів"

В Донецькій області жінки, які народили дитину, отримуватимуть гроші замість "пакету малюка" ("бебі-боксу"). Це буде свого роду експеримент, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, в якості пілотного проекту буде введено монетизацію "пакета малюка". Це пов'язано з тим, що в області виникли питання стосовно механізму видачі "бебі-боксів". Так, деякий час їх мами просто не отримували.

"Ми провели переговори і знайшли компроміс - видачу грошової компенсації. Міністерство зі свого боку змінить законодавчі акти, а контроль за розподілом коштів і виконанням програми буде покладено на обласну владу. Питання надання допомоги контролюється міністерством соціальної політики на постійній основі", - йдеться в повідомленні.

Також відзначається, що компроміс прийнятний і для обласної влади, і для міністерства, і для людей.

"Впровадження компенсацій дозволить дуже швидко запустити підтримку для породіль. Гроші на це будуть надходити у вигляді субвенції з державного бюджету", - пояснили в прес-службі.

На даний момент Міністерство соціальної політики вивчає процес формування і поширення "бебі-боксів" і найближчим часом запропонує вихід з ситуації для матусь в Донецькій області.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що студентів Маріуполя запрошують на інтенсив.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.