Вбили більше 33 тисяч осіб: на Донбасі згадують трагедію Бабиного Яру

Жертвами нацистів були євреї, українські націоналісти, цигани і мешканці Києва

В Донецькій області вчора та сьогодні, 30 вересня, згадують про страшну трагедію, яка сталася 78 років тому. В урочищі Бабин Яр, 1941 року, каральні підрозділи СС (а саме айнзатцгрупи "Ц", німецький поліцейський батальйон "Південь" і їх поплічники) вбили 33771 осіб, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, вбивали всіх - чоловіків, жінок, людей похилого віку та дітей.

"Ця трагедія увійшла в історію як всесвітній символ Голокосту єврейського народу. Протягом двох років (1941-1943 років) німецька окупаційна влада і її каральні органи перетворили Бабин Яр на місце постійних вбивств. Жертвами нацистів, крім євреїв, були військовополонені Сирецького концентраційного табору, українські націоналісти - вояки Української повстанської армії, цигани, цивільні мешканці Києва різних національностей та навіть хворі психіатричної лікарні", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що сучасні історики схиляються до того, що загальне число жертв досягає 100 тисяч осіб.

"Бабин Яр був далеко не єдиним місцем масових вбивств. Такі місця, на жаль, має і Донецька область. Найбільша кількість вбивств відбувалася в Бахмуті, у Костянтинівці (Сергіївська балка), в Краматорську (селищі Іванівка і Ясногірка), Україні (селище Агробаза). На території міста Донецьк в 1942 році було єврейське гетто через яке пройшли тисячі євреїв, проте точна їх кількість залишається досі невідомою", - пояснили в прес-службі.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що Центр безпеки громадян відкрили на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.