На Донбасі підтримують введення земельного ринку

Респонденти пояснили, чого вони очікують від нововведення

Введення обороту земель підтримують 59,7% голів Об'єднаних територіальних громад та сільських рад. Такі дані були отримані в ході опитування, яке проводило Міністерство економічного розвитку, торгівлі та сільського господарства, передає прес-служба Донецької обласної держадміністрації.

Як зазначається, участь в опитуванні взяли 4849 респондентів, 81% з яких - сільські ради, 12,8% - ОТГ, 4,3% - селища міського типу, 1,5% - міста.

"За результатами опитування 15% респондентів підтримують запровадження обороту земель, а 45% - підтримують при виконанні певних умов, 40% - не підтримують. Найбільший рівень підтримки земельна реформа отримала в трьох областях - Чернівецькій (84%), Рівненській (75%), Волинській (69%). Найбільша кількість сільрад і ОТГ, які виступили за введення земельного ринку, у Львівській (242) Вінницькій (241) та Київській областях (227)", - йдеться в повідомленні.

Також додається, що в ході опитування респондентів запитували: чого вони чекають для своєї громади від запровадження обороту земель? Більшість опитуваних відповіли, що це наповнення бюджетів та розвиток товариства, а також ефективне використання землі і істотне збільшення вартості земельних ділянок.

Також респонденти впевнені, що введення обігу земель на Донбасі призведе до того, що буде вестися облік земельних ділянок, люди отримають можливість реалізувати своє право приватної власності. Ще це дозволить уникнути деградації землі внаслідок неякісної обробки.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що пам'ятник Тарасу Шевченку вже з'явився у Покровську.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.