Як відзначили День захисника України в різних містах Донбасу

Заходи провели в багатьох містах області

В Донецькій області вчора, 14 жовтня, День захисника України відзначали в багатьох містах. Відвідати заходи змогли багато місцевих мешканців, адже вчора був офіційно вихідний день по всій країні.

Козацький квест і виставку військової техніки можна було побачити в Краматорську. Виставку презентували з самого ранку на центральній площі міста. Також місцеві мешканці і гості міста змогли насолодитися музичними композиціями під час фестивалю оркестрів. У козацькому квесті "Ми - юні захисники України" учасники змагалися на спритність, прояв сили і знань. Для них було підготовлено 21 локацію. Ще провели турнір "Ігри патріотів" для більш досвідченого покоління.

В Мар'їнському районі День захисника і День українського козацтва відсвяткували в районному Будинку культури. Військовослужбовців нагородили почесними грамотами та подяками. Після цього, усі присутні змогли побачити виступи творчих колективів району. А у фойє Будинку культури встановили пам'ятний стенд з іменами загиблих українських воїнів і книжково-ілюстративні виставки. Також місцеві мешканці змогли скуштувати страви польової кухні, які готувалися на вулиці. Ще працювала виставка військової техніки.

В Авдіївці також привітали захисників України. День почався з церемонії покладання квітів в пам'ять про загиблих воїнів. Захід проходив біля меморіального комплексу "Авдіївська промка". Після цього, у центрі міста провели військово-патріотичну гру "Сокіл" ("Джура"), унікальну виставку "Від минулого до сучасності" і виставку військової техніки. Працювала польова кухня, де кожен міг спробувати справжню солдатську кашу. Місцевих захисників нагородили медалями "За оборону Авдіївки" та грамотами.

В Волновасі святкування пройшли не тільки патріотично, але і яскраво! Виставка військової техніки привернула увагу навіть дітей, жінки були одягнені в традиційні українські вбрання, а місцеві мешканці змогли насолодитися виступом творчих колективів.

Легкоатлетичним забігом, підтягуванням на перекладині і товариським футбольним матчем, День захисника України відзначили поліцейські у Донецькій області. Всі ці заходи провели в Маріуполі. До участі приєдналися близько тисячі осіб. Ще презентували місцевим мешканцям виставку спеціального транспорту поліції. Також присутніх пригощали стравами польової кухні. В інших населених пунктах поліцейські теж долучалися до спортивних заходів.

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що масштабний ярмарок запрацює в Маріуполі на новорічні та різдвяні свята.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.