В одному з міст на Донбасі нарахували безліч мостів

Центральний і Лівобережний райони міста пов'язує конструкція з цікавою назвою

В Маріуполі в Донецькій області, нарахували вісім мостових переходів. Деякі з них були побудовані дуже давно, а тому викликають надзвичайний інтерес. Про те, які мости є в цьому місті розповіли на відео "50 відтінків Маріуполя. Мости", яке було викладено у соцмережу YouTube.

Як зазначається, Маріуполь і заводський район з'єднує Старовинний міст. До 60-х років, він був у цьому місці основним мостовим переходом, поки не побудували новий міст на вулиці Макара Мазая. Старий міст так і назвали - "старовинним". А новий міст назви не отримав, всі так і говорять: "міст на вулиці Макара Мазая".

Ще більш дивовижно те, що в Маріуполі є Білий і Червоний міст. Білий є першим трамвайним мостом, який допомагає місцевим мешканцям перебиратися через річку Кальчик.

А ось на вулиці Карпінського знаходиться Червоний міст, який також з'єднує обидва береги річки Кальчик. В цьому році виповниться цьому мосту 120 років.

Є у місті стратегічний і тимчасовий мости. Перший був підірваний в 2014 році диверсантами. Зловмисники змогли задати удар так, що несуча конструкція, протяжність якої 93 метри, "дала слабину". У зв'язку з цим відновили резервний міст. Він і отримав назву "тимчасовий".

Центральний і Лівобережний райони Маріуполя пов'язує конструкція з цікавою назвою - пост-міст. З нього гості міста та місцеві мешканці з задоволенням розглядають індустріальний пейзаж. Пост-міст звели у 1963 році. Поруч знаходиться і Горбатий міст. Він був єдиним в цьому місці до будівлі пост-мосту. Існує легенда, що раніше там був пропускний пункт. От і придумали назву пост-міст.

Крім цього, за даними ЗМІ, в Маріуполі є кілька десятків мостів. І багато з цих конструкцій не ремонтували з моменту будівництва. 


Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що у Маріуполі стартував конкурс з вибору керуючої компанії для створення індустріального парку.



Источник: https://donbass.comments.ua
Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.