На Донбасі шукають професійних батьків

Патронатним вихователям держава платить гроші

В місті Слов'янськ шукають людей, які можуть і готові стати патронатним вихователем. Для цього необхідно мати досвід виховання дітей, бути готовим пройти курси професійної підготовки і отримати відповідну рекомендацію, передає прес-служба Бахмутської міської ради.

Як зазначається, патронатний вихователь також повинен досягати 18-ти років і бути громадянином України. Всі, хто бажають спробувати себе в ролі такого вихователя, повинні звернутися у місцевий Центр соціальних служб для сім'ї, дітей та молоді. Там вони зможуть отримати всю додаткову інформацію та подати пакет документів.

Варто відзначити, що робота патронатним вихователем не безкоштовна. Держава готова платити таким людям п'ять прожиткових мінімумів (для працездатних осіб). Ще держава виплачує на кожну дитину два прожиткових мінімумів.

Крім цього, існує система надбавок, а саме в розмірі 10% за кожну наступну дитину, а ще - надбавки за складність. Останні доплачують тим, хто готовий виховувати новонароджену дитину, дитину з ВІЛ-інфекцією, з вадами розвитку або інвалідністю. Також, надбавки платять тим, хто готовий взяти собі під опіку неповнолітню вагітну дівчину.

Раніше, видання "Донбас. Коментарі" писало, що в Бахмуті студенти можуть отримати на навчання 18 тисяч гривень.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.