У чотирьох громадах Донецької області поліпшать якість надання соцпослуг

Проект реалізує громадська організація «Stabilization Support Services»

Чотири об'єднані громади з Донецької області відібрано для участі у загальнонаціональному проекті щодо поліпшення якості надання соціальних послуг. Про це повідомляє Донецький Центр розвитку місцевого самоврядування.

За результатами конкурсного відбору проект "Розвиток соціальної згуртованості в Україні шляхом посилення регіональної та місцевої соціального захисту внутрішньо переміщених осіб, ветеранів та інших осіб, постраждалих від конфлікту", буде реалізований у двох міських громадах – Бахмутська і Сіверська, а також у двох сільських – Званівська і Ильиновская ВІДГ.

Проект реалізує громадська організація "Stabilization Support Services" за підтримки посольства Великобританії в Україні. Разом з громадами вона буде вивчати методологію оцінки потреб, надання соціальних послуг в межах ВІДГ, проведе цю оцінку потреб в соціальних послугах, а також будуть розробляти або оновлювати соціальні паспорти громад.

"Розуміти потреби мешканців громади у соціальних послугах, щоб ефективніше на них реагувати – в цьому полягає завдання місцевої влади в умовах децентралізації, наближення послуг до населення", - говорить радник з питань децентралізації Донецького ЦРМС Максим Ткач.

За його словами, чим швидше буде проаналізована ситуація, вивчені потреби і складено соціальний паспорт, тим кращим буде рівень надання соціальних послуг населенню.

Раніше портал "Донбас. Коментарі" повідомляв про те, що на Донеччині відкриють чотири центру безпеки громадян.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.