Студентка в Донецькій області розробила історичну гру "Меценат"

Ідея у дівчини виникла під час лекцій з дисципліни "Революційні події у Північному Приазов'ї"

У Донецькій області студентка Олександра Воротилова з Маріупольського державного університету презентувала свою історичну гру "Меценат". Гру вона створила в рамках програми неформальної історичної та цивільної освіти "Студії живої історії", передає прес-служба Маріупольського державного університету (МДУ).

Як зазначається, дівчина назвала гру - "Меценат", щоб учасники відчули себе тими, хто може допомогти суспільству.

"Вона схожа на "Монополію", в ній є клітини різних заходів, у тому числі мовних курсів, діяльності товариств, заснування навчальних закладів, які відбувалися під час 1917 року в Маріуполі. Ідея виникла під час лекцій з дисципліни "Революційні події у Північному Приазов'ї". На парах ми читали газети, і я задумалася про те, щоб познайомити городян з подіями того часу в інтерактивній формі", - говорить студентка Олександра Воротилова.

Умови гри такі: учасники повинні міняти тодішнє суспільство, фінансуючи ті або інші соціальні проекти, як курси української, або єврейської мов, діяльність вірменського комітету, відкриття Маріупольського міського народного університету і т. д. При цьому, гравці-меценати збирали кошти на реформу царської поліції.

"Гру "Меценат" планують використовувати під час студій в рамках проекту "Mariupol Space for Trust. Побудова довіри до поліції для захисту безпеки і прав людини": історики МДУ будуть розповідати про реформи поліції в 1917 році, а поліцейські - про сучасну реформу", - пояснили у прес-службі.

Крім цього, в цьому році Олександра Воротилова розробила квести "Знайди те, чого не можна побачити очима" і "Освіта у Маріуполі: що ми можемо знайти?".


picture


picture

Раніше "Донбас. Коментарі" писало, що бізнес-гру з фінансової грамотності провели для школярів на Донбасі.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.