У Дружківці люди труяться грибами

Уже зафіксовано три випадки серйозних отруєнь

У Дружківці лікарі почали фіксувати випадки отруєння місцевих жителів грибами. Причиною такої тенденції став сезон збирання грибів як в межах міста, так і за межами, в лісосмугах. Цим поділилася лікар-гігієніст Марина Медведєва з журналістами видання "Новинний портал".

"Ніколи не збирайте незнайомі вам гриби, навіть якщо вони здаються вам цілком їстівними. При найменшому сумніві краще викинути підозрілий гриб. Кулінарна обробка не руйнує отруйні речовини. Навіть один отруйний гриб, потрапивши до їстівним, може викликати смертельне отруєння", - позначила вона.

Так, Медведєва зазначила, що за минулий тиждень із явними ознаками отруєння звернулися за медичною допомогою вже три сім'ї.

"Важливо відзначити, що це сім'ї різних вікових категорій, але гриби однаково небезпечні як для літніх людей з ослабленим обміном речовин, так і для дітей до 12-ти років. Обов'язково залишайте гриби будь-якій кулінарній обробці, не вживайте їх в сирому вигляді. Не слід вживати гриби з алкоголем, який не перешкоджає всмоктуванню отрути, а, навпаки, прискорює його ", - дає поради лікар.

Нагадаємо. раніше видання "Коментарі" також повідомляло про шкоду помідор окремим категоріям громадян.



Если вы нашли ошибку, пожалуйста, выделите фрагмент текста и нажмите Ctrl+Enter.